FlockprintHoe ziet de flock eruit?

Flockprint bedrukkoning.nl

Een zogenaamde flockprint wordt, net als een flexprint, uit een folie gesneden (gekleurd of niet) en vervolgens met de hand losgemaakt. Vervolgens wordt het met de juiste druk en temperatuur op het shirt geperst. Er zitten echter een aantal verschillen aan flockprints ten opzichte van flexprints, meer hieronder.

Zo wordt elk t-shirt, sweater, etc etc dus met de hand voor je gemaakt. Belangrijk is dat elke product voordat het verstuurd wordt uitvoerig wordt gecontroleerd op fouten. Als er ook maar iets niet 100% is dan wordt het product opnieuw gemaakt.
Wat zijn de voordelen van een flockprint

Luxe uitstraling
Net als een flexprint gaat een flockprint erg lang mee doordat het top kwaliteit is. Echter een flockprint ligt iets meer bovenop het product (0.5 – 1 mm) en heeft daardoor een net wat luxere uitstraling. Met name op hoodies, poloshirts is dit vaak de printtechniek die wordt gebruikt. Niet voor niets worden bij de meest commerciĆ«le producten (waarbij 100 Euro voor een hoodie geen uitzondering is) vaak flockprints gebruikt.

Lekker zacht zo’n flockprint
Een flockprint kenmerkt zich door meer bovenop het product te liggen maar ook door het ‘aaibare’ of zachtere oppervlak. Het fluweelachtige oppervlak zorgt dan ook voor een mooi gezicht en kwalitatieve uitstraling.

Haarscherpe details
Met name als je teksten gebruikt of bijvoorbeeld logo’s pakt dan zijn de details haarscherp. Doordat een plotter exact het ontwerp of tekst uitsnijdt krijg je precies waar je om gevraagd hebt. Dit geldt dus ook voor flexprinten.
Waar moet je op letten bij een flockprint

Flockprint printen
Een flockprint mag maximaal 3 kleuren bevatten en zorg ervoor dat deze niet teveel over elkaar heen komen te liggen. Als je 3 flockprints over elkaar heen plaatst wordt het een erg dik oppervlak. Kies dan eerder voor een flexprint. Heb je vragen over een ontwerp, stuur ons dan gerust een mailtje dan geven we je advies over welk type print het meest geschikt is voor je.

Verder is het belangrijk om (met name bij grotere prints) het product binnenstebuiten te strijken. Hierdoor blijft de kwaliteit van je flexprint het mooiste.